Следа дванайси

koen

Сутринта в трамвая видях статия в 19апострофа, озаглавена нещо от сорта на „Лий спира парите заради интриги на Леа Коен“. За съжаление не успях да прочета сериозното разследване, защото беше класифицирано като топ-сикрет. Все пак, любопитно е нашенската Олга Куриленко с какви конспиративни средства успява да повлияе на Брус Лий и да задвижи анти-българската машина.

Мисля, че в най-скоро време висотите на нашия разузнавателно-дедуктивен гений ще открият в спирането на парите и пръстите на Елисавета Багряна, Юлия Кръстева (Жулия КристевА, пардон) и баба Илийца. Резонно.

С лозарската ножаца кръц, и крилата… Пази се Брус, пази се….!

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

8 Responses to Следа дванайси

 1. Антония каза:

  Не мога да разбера защо българските (псевдо)медии си мислят, че след като пишат на български са почти напълно и съвсем анонимни. Хайде, за 19-йката е ясно, никой не ги приема като сериозно издание, но разните ВАЦове, Стандарт и т.н. не знаят ли, че се прави обстоен мониторинг с всичките content анализи на света? И че всичко това се ЧЕТЕ от всякакви „чиновници“ в ЕС? От които зависят много неща.

  Казвам го като човек, който е правил медиен мониторинг и анализ през 2001-2003 година за ЕК. Редовно получавах молби за допълнителни проучвания по идиотски публикации, хората просто не разбираха как някой може да си позволи да пише такива глупости, че след това и да ги печата. Налагаше се да обяснявам как някои издатели си мислят, че сме оградени с информационна предпазна стена. Сложно беше тогава, а като гледам… и още по-зле става. И изразът „Да не се излагаме пред чужденците“ вече не е никак смешен.

 2. nervousshark каза:

  Въпреки опита ми за хумор в момента ми е страшничко.

 3. nervousshark каза:

  Ето и статията: http://19min.bg/news/8/5258.html
  и цитат:
  „Възможно ли е решението на Калфин да отреже Коен да е наклонило везните дотолкова, че Майкъл Лий, определян от шегаджии с догановата фраза “мъжка секретарка” (на комисаря Оли Рен), да е сецнал парите на цялата ни държава?
  Това ще се разбере от посещението на най-мразения от българите брюкселски чиновник. “
  Ебаси.

 4. Антония каза:

  Уф, а как съм превеждала когато наричаха Ферхойген ту жаба, ту Джаба, питаш ли ме… Потрисам се като се сетя. Нали и той беше „най-мразения от българите брюкселски чиновник“ в един момент.

  Все някой ни е виновен, все някой се опитва да ни прецака, пък ние – света вода ненапита. Ама разплитаме тъмните козни на заговорниците и ги разобличаваме немилостиво! Е, след това на пресконференциите се подсмихваме нервно и обясняваме, че то всъщност друго сме имали предвид, криво са ни разбрали… О, да.

 5. rossie каза:

  Искам да вмъкна до Антония следното: Поради факта, че се разпространява безплатно, вестникът се чете изключително много от „грубата маса“ от обществото. Следователно политическата сила (действаща понякога и с чисто икономически съображения), която стои зад него масово промива мозъци. Затова вестникът изобщо не е за подценяване.

 6. Димитър каза:

  Мда, наглото промиване на мозъци е повсеместно – „Стандарт“, „Монитор“ и „19 минути“ – за всекиго по нещо. Интересно кога ли ще се включат „гигантите“ „Труп“ и „24 гафа“ – явно утре, когато Лий си тръгне с разперени криле, а Станишката и Плугчиева гледат смутено като наакани хлапета…

 7. Jaguar каза:

  Преди два дни коментирахме медийните изцепк ив блога на Лонгалон, позволявам си да копирам постовете си там:
  „Знам, че не е редно да изнасям такава информация, но наглото поведение на някои управляващи направо плаче за нея.

  Първо, не е вярно, че не са знаели за спирането на парите, защото последното от поредица писма на ЕК е с дата 04.03.2008. В него се споменаваха съвсем конкретни нарушения, съвсем конкректни проекти, имаше и искане всички проект мениджъри в министерство на Финансите да бъдат сменени. През мен и през още един преводач мина писмото.

  Сега да не се правят на ущипани, а официозите им да не заливат народа с глупости. Лий в частност какво им е виновен – не знам. Може би, защото са се добрали до името му. Странна работа, но когато трябва да се посочват конкретни имена на виновници ТУК, в България, изведнъж им изчезва паметта. Да взема да публикувам въпросното писмо, що ли…?“
  Впрочем писмото го има публикувано с известни съкращения тук:
  http://www.europe.bg/htmls/pag…..p;id=12906
  А иначе завсичко е виновна Дора Габе, това си го знаем и ние с гайдите…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.