Свян

От време на време ми прави впечатление какви неща се опитват да измислят хората, когато в аптеката им се наложи да си купят лек за нещо „по-така“ (обичам евфемизмите), като венерическа болест, месечно неразположение, кандидиази или просто да поискат презервативи и лубрикант (които слава Богу, вече се намират и в супермаркетите, където не ти се налага да мъцаш неща от сорта на „едно такова, Дурекс от синьото“, а аптекарката, ако е на преклонна възраст, да вика иззад стъклото „Кооо? Ни ва чух?“).

Сутринта пред мен на опашката жена поиска спрей за рани, а момичето, което междувпрочем обичайно е отзивчиво и неотказващо обяснения и справки (аз поне винаги искам да знам дали еди-що си може да се взема с бета-блокери) попита „ама за какви рани точно“? Явно притеснена, госпожата промърмори, че е за „такива, като от падане от… или одраскване от…абе…“. Определено беше смутена, а понеже аз излязох бързешком, така и не разбрах дали намери това, което търсеше или поне това, които би и било от помощ. И дано да са тротоарни екземи, че минават бързо.

И понеже всяка история трябва да има поука: никога не се срамувайте да говорите пред лекар, поп, адвокат и… аптекар. Защото, както казваше една госпожа по биология в гимназията – не ги е срам да вършат разни неща, а после ги е срам да идат лекар.

П.С. Аптеката е на К. Иречек 2-4, много са изчерпателни, за сметка на това често нямат дребни.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, софия. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.