Пак е събота сутрин

Усещането сутрин след един час в басейна предната вечер е съвсем различно. Как да не се захване човек с нещо ползотворно?

А и този час е чудесно оправдание за debauche с разни неща.

Нещо, което в тези горещи дни не мога да разбера е: кой умник разрешава на натъпканите догоре (със сигурност над позволеното) самосвали да минават на 35 градуса по току-що асфалтираните улици, като локалното на Цар Борис ІІІ. Резултатът е ясен на всички. А дупката за новия „мол“ на Гешов и Борис е нещо огромно, три седмици изкопни дейности, тия по проект за бомбоубежище за Шанхай ли работят? Разбрах обаче, че небостъргачът в съсесдство засега се отлага, поради разни причини.

Поне по един басейн да направят, че половин София се е изсипала в този в квартала.

А сега кафе и Bosa Noga на Fatima Spur und die Freedom Fries.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, разни. Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Пак е събота сутрин

 1. Бегемот каза:

  Това на Гешов и Борис няма да е Мол, а супер яка бизнес сграда; виждал съм проекта й – дълбочината е заради общото за всички изискването за осигуряване на подземен паркинг

 2. nervousshark каза:

  Може, във всеки случай изкопът наистина е огромен, което е все тая. Доста хора говорят, че ще е отчасти мол, отчасти офисна сграда и то от средите на строителите в София.
  Ще видим. Във всеки случай, претоварването на камионите и тяхното движение по горещия асфалт е обект контрол от страна на някакви органи, които в София не функционират.

 3. Бегемот каза:

  уважаема Carcharhinus cautus, позволявам си пристрастието поради скромното си участие в този проект – аз правя неговите визуализации, понеже работя в проектантското ателие, създало тази сграда; Поради това мога да кажа, че за подобни случаи се иска специално разрешение от общината, която го отпуска в оптимален срок, за който се изготвя почти военен график на строителните работи – не съм ги броил, но около 100 бетоновоза ще излеят товара си в основите, поради сеизмично-инженерни съображения. И т.н., но искам да подчертая, че проекта е поначало западна инвестиция и инвеститорският контрол е такъв, че няма място за ориенталски строителни практики;

  Поздрави!

 4. Бегемот каза:

  p.s. „Доста хора говорят, че ще е отчасти мол, отчасти офисна сграда“ – Това твърдения не е професионално издържано, сградата е много малка, за да се нарече мол, още повече, че не е предвидена такава дейност. Може би на първия етаж ще има магазин (1), но трябва да погледна;

 5. nervousshark каза:

  Ок :) Съгласна.

 6. пламен каза:

  Дорогой Бегемот, така добре си ни паднал. Че нали ми е в квартала.

  Ей това е една от първите визуализации на това, което трябва да се случи на Тотлебен и Гешов: http://news.eformation.de/v3/client/media/205/data/5251.jpg Има си и небостъргач, и търговски център с площ от 65 000 кв. м., т. е. малко повече от CCS и маалко по-малко от Mall of Sofia. И хотел има… та докъде сме сега?

 7. nervousshark каза:

  Да видим. Дано пропадне поне част от проекта, защото тоя небостъргач ще ми се набива в очи от балкона на хола.
  А дотогава ще изровчат пак асфалта из целия квартал. Миналата неделя камионите минаваха по Иречек, на 33 градуса.

 8. Бегемот каза:

  Аааа, пичове! Аз ви говоря за друга сграда :D

  Още не съм си довършил мойта работа, затова мога да ви покажа много стари и начални картинки:

  Ние сме по диагонал от другата страна;

 9. Бегемот каза:

  Тези картинки са много скромни; ще покажа и новите, когато ги завърша.

  Иначе разгледах горната картинка. Това е т.нар. Лагерфйлд или нещо такова; Този небостъргач нее толкова лош? На мен дори ми е симпатичен, макар, че аp бих направил нещо съвсем друго, коренно различно, от което вероятно съвсем щяхте да се ужасите :D:D:D

 10. kyky_pyky каза:

  А бе, не знам дали ще ти се вижда по-лош, ако живееш на 7ет. с/у Центъра по хигиена. Малко не ми се връзва с въховете на дърветата и купола на Ал.Невски (това се вижда в момента от балкона ми).

 11. Бегемот каза:

  Права си, аз в мои скици постоянно рисувам небостъргач който е с обтекаема форма и от него стърчат перки за генериране на електричество и пънк музика; обаче това още повече ще те дразни.
  Иначе въпросът със силуета сякаш не съществува за повечето колеги; бляк за такива решения :d

 12. пламен каза:

  Аaa… те т’ва е ситно. ‘ма колко съм ги псувал за оная машина, дето прилича на петролна сонда и бумти, но не я знам какво прави.

 13. nervousshark каза:

  Тая машина набива пилоти. Гадно е, според мен трябва да се регулират строителните работи в почивните дни и нощем. И шибаната мърсотия, и тежките камиони по малките градски улички.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.