Нано-технологии в храната

В Businessweek дебатът на седмицата е за използването на нано-технологиите в хранителната промишленост.

В интерес на истината, аз изобщо не знаех, че подобни технологии се използват в производството на някои храни. Това е по причина, че компаниите не са длъжни да докладват тяхната употреба, за разлика от тази на генно-модифицирани продукти.

Въпреки че нано-технологиите са в помощ за доста неща, като например избягването на зарази, а вероятно в бъдеще ще доведат до намаляване на разхода на енергия, доста учени сравняват нано-частиците с тези на азбеста, а тяхното вдишване и поглъщане се свързва с увреждане на мозъка, Паркинсон и ракови заболявания. Засега колкото мнения има за, толкова и против, но все пак е притеснително, че не знам какво ям, а и без нано-технологиите е достатъчно сложно вече.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, разни. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s