Егасимус и държавата

Вече над 30 години се удивлявам в каква държава живея. И това удивление ще продължи до последния ми дъх, сигурна съм.

Новият вътрешен министър г-н Миков смята, че списание „Шпигел“ (нещастни антибългарски кампаньори) били измислили съществуването на мафията у нас. Иначе имало някакво „интересно“ преплитане на интереси, но … “ …и на срещата с посланиците от Европейския съюз по въпроса Дупница си позволих да заявя, че става въпрос за много интересно преплитане, преплитане между съмнения за черен, минаващ през сив и абсолютно легален бизнес, за политическо влияние, за съжаление за публична подкрепа, реализирала се на местните избори… и за едно относително позитивно или най-малкото добро отразяване на този феномен от медиите. Това го наблюдавам всъщност и по други такива случаи, т.е. един възел, който ние трябва да развържем. Прави впечатление, че много често те попадат в медиите в позицията на робинхудовци, и мисля си, че част от обществения отпор към тези явления трябва да се води на всички фронтове.“ Егаси словреда, егаси мисълта, такива не съм срещала, откакто НВСВ беше премиер на държавата. Кажи ми Ленче, да ти кажа какво е искал да каже министъра.

Междувременно някакъв чиновник, г-на Иванковски (зам.министър) скрива писмо от Европейската Комисия от „ръководните фактори“ в България. А в писмото пък пишело, че българското правителство  не е изпълнило препоръките на ЕС относно спрените през февруари средства от ЕК и че ЕК ще спре средствата, договорени от две звена на българската администрация – Централното Звено за Финансиране и Договаряне и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Какво тук значи някакво си писмо? И някакви си средства. Един скрил, друг не разбрал, а че накрая ще сме първите изхвърлени от ЕС не е приоритет на нашето правителство.

Насред политическа криза, инфлация и проблеми с членството в ЕС плъзва слух из държавата, че Първа Инвестиционна Банка в най-скоро време ще фалира. А слухът придобива такива застрашителни размери, че банката наистина ще фалира, а банковата система у нас сериозно ще се разклати, ако се вярва на прецеденти и икономическата теория.

Или аз имам чувството, че живея в някво deja vu, или историята се повтаря.

Е, новото е че някакви пичове яхват вълната на масовата истерия и по гуру законите на SEO пускат теми и постчета с най-търсените думи в момента в българския нет (фалит, ПИБ и так дале). Е ово е трафик!

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Егасимус и държавата

 1. Венци каза:

  Ние сме страната на неограничените възможности.Само се чудя, как да го превърнем в плюс.

 2. Димитър каза:

  Костов е в дъното на всичко това – и тази сутрин го казаха при Бареков по телевизията :)

 3. nervousshark каза:

  Венци, ще стане плюс, ако всички тиквеници бъдат впрегнати да произвеждат ток.

  Димитър, ами много ясно е това. Освен това във Великобритания са признали за посещенията на извънземни, а той вероятно е и от тях. Всичко се навързва постепено!

 4. trixter каза:

  Това е то-последните ще станат първи! Защото :“ комунистите родината ИЗРАЖДАТ, идиотите след тях вървят.“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s