Ну дожили! Теперь я Дисидент!

ilias.jpg

В Москва е бил убит кореспондента на Първи канал за Северен Кавказ Иляс Шурпаев. Убийството е станало в дома му, като засега властите предполагат, че става въпрос за престъпление поради лични мотиви. Все пак не изключват и да е заради професионални такива. Ама по-скоро отговорните другари ще разкрият, че е по лични. Нищо, че е понастъпил бая мазоли в Кавказ и особено напоследък в Дагестан. Жалко само, че няма как да обясним на хората, че се е самоудошил с колан, а след това се е замозапалил.

Напоследък убийството на журналисти в Русия стана ежедневие едва ли не, като на това се гледа като на заслужено „възмездие“ (колко познато звучи). А хората си отиват не само заради грандиозни разкрития от върха на властта, а за дреболии и цената на човешкия живот е толкова паднала, че един журналист в повече или по-малко няма никакво значение.

В последния пост в личния си блог, няколко часа преди да бъде убит, Шурпаев пише: „Шурпаев-дисидент! Здрасти академик Сахаров!
Ну дожили! Теперь я Дисисдент! И смех и грех. Я тут писал уже, что в одной дагестанской газете идет борьба журналистов с учредителями. Те , по словам журналистов, хотели их использовать в качестве информационных киллеров. Потенциальные киллеры взбунтовались. Но это все дела слишком серьезные и для моего ума непонятные. Я вот с чего офигел. Учредители дали список людей которых нельзя в этой газете печатать, упоминать и даже с ними трахаться общаться в стенах редакции. И вот я, там в первых рядах! Во главе списка! Самое смешное, что в этой газете окромя заметок про свои путешествия, где я не касаюсь политической обстановки в Зимбабве, а тока описываю куда я ездил и что кушал и кого видел, я не писал ничего крамольного. В политической жизни республики или даже своег о района я не учавствовал, ибо мне лень, и вообще некогда так как надо было на тренажеры и с дочкой в кино и на качели. А тут хренась! Такой вот поворот событий… Может учредители знают про меня чего то чего не знаю я сам? Может мне надо „чемодан-вокзал-Израиль“ чтоп не стать вторым Ходорковским? Короче. Матильда! Вяжи как ты мне носки шерстяные. На всякий случай. Размер 43 с половиной.“

Нека почива в мир човека.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Ну дожили! Теперь я Дисидент!

  1. Комитата каза:

    Live journal стана платен отскоро и множество блогове просто затварят. Не мога да отворя линка.

  2. nervousshark каза:

    Странно, аз успявам без да ми иска нищо.

  3. Бог да го прости! Бог да прости и журналистиката, пък и демокрацията в Русия…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.