Интелектуалци в атака

Това по-долу явно е „интелектуалния елит на нацията“, който се състои от 100 души, които обичат да размахват пръст, да вдигат шум, да се подмазват на Гоце и да ядат на безплатни софри.

Последният им подвиг е едно невероятно творение, наречено „Луди водят слепи. Отворено писмо на 100 интелектуалци“, в което се противопоставят на признаването на Косово. Но това не би впечатлило никой, свикнал с интелектуалните им изригвания, ако не беше езика и изказа:

Всички ние ще плащаме продукта на националпредателската злощастна политика на днешните силни на деня. Висше възмездие винаги има, но не е лошо да има и земно.

Ние – писатели, учени, художници, музиканти, актьори и редови патриоти, ви казваме, господа управляващи: Може да сте глухи и слепи, но знайте, че има и друга позиция по важните отечествени въпроси. Не се затваряйте в луксозните си кабинети, слезте от своите лимузини.

Преди седем години правителството на Иван Костов разреши от българското въздушно пространство да се извършват варварски набези на натовските бомбардировачи, които атакуваха братския сръбски народ… “ дъра-бъра и така-нататък.

Аман от сенилни мухлясали мозъци на псевдо мислещи хора, свикнали да се хранят от пропаганда и ерзац-наука.

Междувременно Леда Милева се е отказала от писмото.

Интелектуалците поименно:

Акад. Кирил Василев, Леда Милева, акад. Людмил Стайков, Георги Калоянчев, проф. Андрей Пантев, акад. Светлин Русев, Андрей Слабаков, Нешка Робева, акад. Никола Попов, проф. Георги Марков, Велислава Дърева, проф. Николай Василев, Виктор Пасков, Николай Петев, Йорданка Христова, Алек Попов, Никола Манев, Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, Неврокопски митрополит Натанаил, Архимандрит Борис, проф. Александър Йосифов, Георги Трифонов, Мария Петкова, Атанас Косев, проф. Димитър Сотиров, проф. Георги Костов, Евтим Евтимов, Пламен Карталов, Христина Ангелакова, Никола Инджов, проф. Венцеслав Кисьов, Лиляна Стефанова, Петър Караангов, Веселин Стоянов, Евстати Бурнаски, Вели Чаушев, Ценко Минкин, Минчо Минчев, Никола Радев, Владимир Владигеров, Иван Гранитски, проф. Иван Маразов, доц. Владимир Янев, Панко Анчев, Владимир Кондарев, Тодор Иванов, Георги Константинов, Димитър Танев, Воймир Асенов, Иван Димов, проф. Чавдар Добрев, Никола Статков, Иван Налбантов, проф. Захари Захариев, проф. Огнян Сапарев, Чавдар Стоименов, Христо Карастоянов, Таньо Клисуров, Любомир Коларов, Маргарита Петкова, Любомир Котев, Панчо Панчев, Петко Братинов, Драгомир Шопов, Петър Велчев, Петър Анастасов, Петко Тотев, Димитър Томов, Лъчезар Еленков, Рашко Стойков, Свилен Каролев, д-р Александър Фиданов, Димитър Стефанов, Стоян Бойчев, Павел Писарев, Петър Динчев, Бойка Присадова, Надя Попова, Евгений Кузманов, Володя Кенарев, Петър Добрев, Андрей Андреев, Паруш Парушев, Тодор Коруев, Катя Гумнерова, Валентин Измирлиев, Джени Петрова, Цветан Казанджиев, Валери Станков, Анибал Радичев, Бойко Ламбовски, Ана Александрова, Христо Черняев, Борис Данков, Иван Есенски, Димитър Милов, Минко Бенчев, Тодор Велчев, Трендафил Василев + Любомир Левчев (изпуснат).

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Интелектуалци в атака

 1. nicodile каза:

  Ясно е, че тая сплотена група „изтъкнати творци, писатели и учЕни“ няма да спрат се представят за „интелектуалния елит на нацията“. Това е вредно – малко или много всяка група хора се води по интелектуалните си лидери и ако за такива се смятат хора, способни да използват думи като „националпредателска“ в трезво състояние, значи нацията е сериозно закъсала.

  Искам да споделя, че не разбирам как сръбския народ ми е братски. Не мога да се чувствам близък с някой който редовно организира етнически чистки и участва в 4 войни за десет години. Сигурен съм, че в Сърбия има много нормални хора, но е факт, че агресивният национализъм там не умря, независимо от количеството изяден бой.

  Проблемът впрочем е по-дълбок: хората със свободно и творческо мислене съвсем естествено не се събират на големи групи- следователно и друго мнение на „наУчно-творческата ни интелигенция“ не може да се чуе, тъй като мислещата половина от въпросната е съставена от индивидуалисти (както е редно и да бъде). Ядрото стари комунисти обаче си съществува и няма намерение скоро да спре да пропагандира руския панславизъм като цивилизационен избор и алтернатива на гадните европейци, които ни забраняват да си варим ракия.

  Последен коментар: все повече се убеждавам, че Иван Костов сигурно е направил нещо добро за страната. След като почти десетилетие след слизането му от власт все още е смятан за универсален виновник.

 2. Димитър каза:

  Учудващо за мен Недялко Ем. Цанев липсват, пък Алек Попов е там…
  А иначе за Костов – чак е смешно – хем уж писмото е срещу сегашните управници, хем никой от тях не е назован поименно и накрая само Костов е виновен…
  Думи нямам.

 3. nervousshark каза:

  Ще ни се, господин Апостолов. И на стоте интелектуалци много им се ще, затова децата им са в Америка и на „Запад“ още преди 89та. Ама трябва да си плащаме за това, което получаваме.

 4. nervousshark каза:

  Никола, споделям твоите разсъждения, освен в едно – Костов е виновен за всичко, ако не знаеш. Особено за глобалното затопляне.
  „Катин“ го изпуснах на Филм феста, но за сметка на това го имам на компютъра и ще го изгледам на него, въпреки че ще изпусна много.

  Димитър, то това писмо поредната кретения в последните месеци, добре че има дежурен дявол да бъде сочен с пръст.

  И нещо интересно от Медиапул по темата: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=137325&srcpos=6

 5. Gosho каза:

  Мдааа…
  А някой ПРОЧЕТЕ ли все пак това писмо – или просто мрънкаме срещу авторите му???
  Не е ли вярно, че Косово НЯМА НИКАКВО ОСНОВАНИЕ да бъде наричано „държава“ и че всъщност е бандитска креятура?
  Не е ли вярно, че Костов разреши бомбардировките над съседна нам страна – при това се бомбардираше една страна под предлог да се освободи от един диктатор?!…
  Не е ли вярно, че политиците ни – в т.ч. и тай близкия на сърцето ви Костов – отдавна са се самозабравили?
  От цялото писмо вие само подписите ли прочетохте???

 6. nervousshark каза:

  прочете го, прочете го…
  Бог Да Пази…!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.