Въздушна одисея 2008

Някъде през седмицата президентът се опитал да стигне до Мексико с правителствения самолет и президетския слугинаж – Вежди – кьор софрата – Рашидов, агент Бор, човекът с фобия от форуми и блогове Зюмбюлчо и някои други, като Славка Бозукова (Стандарт), Уляна Пръмова (БНТ), Максим Минчев (БТА) – обичайните заподозрени. Защо Гоце е помъкнал сто човека на държавни разходи чак до Мексико е интересен въпрос, но по-интересното е какво се случва по време на забавлителното пътешествие.

Самолетът претърпява някаква авария, което се случва по принцип, но в салона според това, което мога да сглобя от прочетеното в медиите избухва чудна суматоха – включват се мобилни телефони, верооятно за да може да се доповреди самолета, агент Бор крещи в несвяст нещо от сорта на „грабвайте телата“ (според едни съобщава новината, според други думите му са „Загиваме!“), Зюмбюлчо пише несвързани смс-и на главната си редакторка, пукат пластмаси, алкохол се лее, за радост на Вежди, а Гоце мъжки успокоява всички. Само Зюмбюлчо не пие, за да може да плува в ледените води на океана.

В крайна сметка, насред целия хаос и включени телефони екипажът успява да приземи самолета на Азорските острови, въпреки че на тяхно място всеки не чак толкова отдаден на професията би скочил с парашут и би оставил цялата пасмина на акулите.

Комедията завършва подобаващо, по всички правила на жанра – с пир с печени прасенца и вина, а кралицата, демек Гоцевица си казва наздраве с делегацията.

Всичко това би било смешно , ако не беше трагично и не че ние не знаем колко лапачи се присламчват към всяка делегация, но е още по-идиотско, когато некадърни журналисти (май коскоджамити редактори) описват с патоса на осмокласничка цялата простотия.

Като бонус идва заглавието от 24 часа „Шансът обърна гръб на вицепрезидента Ангел Марин и той не успя да осъществи конституционния си смисъл“. Мда, както се казва, лош късмет за едни, шанс за други, ама не би, другаря Марин все така ще нищоправи.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Въздушна одисея 2008

 1. Димитър каза:

  Абсурден филм за президента на Абсурдистан.
  Борат може само да завижда.

 2. cefy каза:

  Е нали се сещате, че сега ще се наложи да платим за следващия самолет за дълги разстояния на отряд 23! Независимо, че вече платихме за няколко чисто нови военно-транспортни самолети, които могат да превозят цялата ни армия за няколко часа….и както е ясно на всички пак тези същите ще се возят до Карибите, Азорите, Бали и т.н., а ние лумпените ще гледаме и четем 6 дни журналистически сензации за президентските и правителствени сензационни пътувания, които водят след себе си до ооооогромни положителни резултати в международното, европейското, натовското развитие на България….

 3. Димитър каза:

  Авиоотряд 28 има Фалкон, чиято дължина на полета не е по-малка от Ту-154М. Проблемът е, че във Фалкон-а не могат да се събират годемите антуражи и слугинажа на медиите. Преди 2 години и малко спах в хотела на българското посолство в Москва, когато и Гоцевица беше на някакво измислено посещение – целия хотел беше пълен с „придворни дами“, интересно по каква линия и кой им плаща заплатите.

 4. nervousshark каза:

  Много ясно кой им плаща, но това никога няма да стане публично достояние, заради платените медии, освен това на повечето хора не им пука, най много да изпитат завист за това, как някои са се уредили.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s