Тази година аз направих коледните курабийки – с канела и карамфил, поради това, че майка ми все още не си движи ръката напълно. Рецептата е обичайната, от книгата на Пенка Чолчева, но досега не бях обръщала внимание, че е озаглавена „сладки за елхата“. Като бях малка, баба ми правеше маслени сладки в различни цветове – зелени елхички, жълти патенца, червени сърца, част от които окачвахме по елхата. Спомням си колко им се радвахме – на тях и на малките колачета.
Сладките не станаха лоши, но не заслужават място в пантеона на славата. А и снимки няма, скъсаха ми се нервите да изрежа няколко тави фигурки, а после да ги намажа една по една с глазура. Ужас, мисля че не съм по пипкавите дейности.
За сметка на това сега чакам да видя на какво е заприличала питата за Бъдни вечер, преди малко използвах крайно иновативната техника от един блог (извинявам се, но не помня кой) за месене – в пералнята, пусната на центрофугиране. Та да видим.
АХАХАх :D
получи ли се питата ?
Изненадващо се получи страхотно :)