Разни седмични

Вчера посред бял ден до Мол ъф София (м, ама как го казах) застреляли поредния бандит. Втори за две седмици „криминално проявен“, като и двамата са били известни наркодилъри. Иначе у нас всичко е спокойно. Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира, че София е заприличала на това, което беше преди четири години и нарковойната е факт. Но все пак престъпността намалява и основния проблем на управляващите е как да си направят някаква агенция за сигурност, та да може и Станишев, и Петков да са доволни. А и в крайна сметка, преди четири години нямаше престъпност, нали Генсек на МВР беше Бат-ман.

Васил Божков – Черепа дава интервюта при Ники Бареков – Дудука, в които надълго и нашироко обяснява за първия милион, антиките, политиката, хазарта, инфраструктурните проекти. Много мило от негова страна, видяхме какъв добър и честен човек е. Вероятно Ники има нужда от още една кола. Аз бих му препоръчала след джипа да си вземе нещо спортно.

В детска градина в София 18 деца се натровили с нефидипин, лексотан и диазепам. Егати комбинацията. Не знам кой е тоя, дето го пие това, но повечето време сигурно е в ступор. Лошото е, ако същия човек се е опитал нарочно да докара децата до това състояние. Дали това е така или те просто сами са се забавлявали, факт е, че цари небрежност и безхаберие, а децата са без надзор. Сега сигурно ще се вдигне шум, но е много по-лесно да си затваряме очите какви смешни хора работят в тези заведения за смешни пари и какви грижи точно получават децата. Докато не стане нещо такова. А проблемите са много и сериозни – детските градини не достигат и групите са големи, заплатите в сектора са ниски и остават да работят само такива хора, пред които няма по-добра алтернатива или чакат последните години пред пенсия. Може би сега е момента за обществен дебат по въпроса, но едва ли ще стане.

Милан Дренчев си отиде сам и тихо в старчески дом. В медиите почти не излезе информация, явно първите години на прехода са забравени, както и героите на тогавашното време. Нека почива в мир!

Парламентарната група на НДСВ масово е напускана от депутати. Може би щели да направят нова ПГ – ЕЛА. Дали обаче няма да се присъединят към ГЕРБ е един много интересен въпрос. Само догадка.

А вчера са взривили Щастливеца. Последно, като минах покрай него приличаше на декор за „Сиянието“. Не искам да строят нищо на негово място.

Изобщо, интересна седмица.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Разни седмични

 1. Комитата каза:

  И Щастливеца ли са съборили? Какъв мега комплекс се готви там? Има ли данни?

 2. nervousshark каза:

  Нещо на „Кемпински“ май, но единственото инфо е от тук:
  http://dnes.dir.bg/2007/11/29/news2389804.html

  Цари пълна мъгла по въпроса.

 3. Димитър каза:

  А твоя любимец Пеевски направи още едно undo по йерархичната стълбица. Явно е или най-незаменимият човек в държавата, или държи с нещо Станишев.

 4. nervousshark каза:

  Да, разбрах го това, но след като пуснах поста. Мисля, че просто е незаменим :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.