Още нещо за комплекс и зала „България“ и НИПК

В днешния „Дневник“ продължават коментарите относно очакваната реконструкция или разрушаване на комплекс „България“ (не е ясно какво точно).

Във втората част на публикацията арх. Павел Попов (когото познавам лично и по тази причина не бих подложила на съмнение това, което казва) си позволява да напише нещо, което повечето хора, които са имали досег с НИПК знаят, а именно – че това е институция, която много често работи в синхрон с интересите на различните инвеститори (да го наречем така меко), като пренебрегва основните си задължения – защитата на паметниците на културата в България.

Цитат: „Свидетел съм, че ръководството на Националния институт за паметниците на културата (НИПК) силно се подразни от гражданската акция в защита на хотел „България“. Както продължава да се ядосва, че гражданите продължават да протестират за ресторант „Ропотамо“. Че не искат да забравят Мавзолея, Библиотеката, Яблански, моста на гара Сердика. Всеки може да фантазира колкото иска, каквото си иска – дори върху паметник на културата. За мечти разрешение не се иска. Като му дойде времето, администрацията ще се намеси в съгласие със закона и нахалниците ще пият една студена вода.

В момента ръководител на института е арх. Георги Угринов, близък с настоящия министър на културата, според много хора готов да помогне в нужда на закъсали инвеститори.

Хубаво е, че в различните институции има толкова много жертвоготовни хора.

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар, политика, софия. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.