The Fiery Furnaces | Widow City

fiery1.jpg

Последните дни слушам вкъщи някакъв странен микс от изпълнители и стилове, като един от албумите, които пускам най-често е Widow City, последния на The Fiery Furnaces. Първият път, в който го чух, ми прозвуча твърде шизофренично и подтискащо, но на второ четене беше много по-добре.

Това им е шести студиен албум за четири години, което идва малко множко и нормално би се отразило на качеството, но случая тук като че ли не е такъв.

Двамата Фридбергер (брат и сестра) не се страхуват от експерименти, нито да се връщат към корените на арт и психаделичния рок. В Navy Nurse китарите напомнят Led Zeppelin, без това да звучи като плагиатство, а сместта от звуци и инструменти в повечето песни сигурно звучи като какафония за феновете на мейнстрийм попа. Текстовете са интересни, а Елинор си играе с думите, като забягва към конспирации, проблеми със закона и какво ли още не.

Целият албум е силно седемдесетарски, а най-доброто определение, което съм срещала за музиката им е: “At best they sound like the Velvet Underground being fronted by Patti Smith; at worst they still sound like the Velvet Underground being fronted by Patti Smith but after a few too many drugs have been taken”.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на музика. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s