Ден за действие на блогърите

action_468x60.jpg

15 октомври е обявен за световен Blog Action Day, като темата тази година е опазването на околната среда, а идеята е блогърите от цял свят да се обединят около това през този ден.

Аз вероятно няма да кажа нищо ново след хилядите постове днес, но ми се иска да спомена пак съсипаното българско Черноморие (никога не трябва да забравяме Иракли), ужасът в Банско, изсечените и изгорените гори, Кремиковци и Гълъбово и какво ли още не. И това са големите престъпления, които можем да видим.

Аз например рядко се замислям за стотиците хиляди шофьори, които седят сами в колите си всеки ден в големите градове в България, за фасовете, дъвките, торбичките и хартийките, разпилени по земята, за всичките пластмасови битови отпадъци, които създаваме всеки ден, за минаването напряко през тревните площи, за безсмисленото разпечатване на глупости в офисите и други наглед уж дребни неща.

Може да е трудно, поне за мен, да се боря с мутрите, които съсипват природата на държавата, с тези, които безброй години източват Кремиковци и заливат София с токсични пушеци, но мога да продължа да ходя на работа с трамвай и да се придвижвам пеша, да пазарувам с текстилни торбички или раница, да разделям боклука, да чета вестници он-лайн. Мога да засадя дръвче, да участвам в акция за почистване на Витоша и да престана да купувам увити в хиляди опаковки боклуци.

Всеки може да се опита да промени света към малко по-добро.

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на разни. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s