Предизвестен колапс за СУ

Проф. Боян Биолчев бил казал днес за БНР, че висшето образование било доведено до колапс. Предизвестен при това. Причината била, че от две години в бюджета на държавата нямало отделени пари за образованието? И също така, че днес на общото събрание на университета ще се приеме декларация, че ако държавата не изпълни своите задължения, СУ ще спре работа.

Че държавата ни е абдикирала от куп задължения е вярно, но ми е чудно защо всяка година само СУ изпада в колапс, и доколко този колапс не е причинен от лош мениджмънт. А участниците в играта, които се управляват лошо, изхвърчат от пазара, поне така пише в дебелите книги.

Лошото е, че всяка година те колабират, всяка година от другата страна на барикадата (защото барикада има) хора мислещи се опитват да променят нещо, но резултати няма.

Цитат от професора: „Ще ми е много тежко да спре работата в Университета, но напрежението е много голямо“.

Симеон Патеев пише често по въпроса, а в „Дневник“ вчера излезе статия от професор от СУ, в която се съдържат смислени идеи и предложения. Дали този професор по някакъв начин има участие в управлението и политиката на университета?

Advertisements

About nervousshark

Блогър-гурман, с интереси в политиката, соцално-икономическите процеси и хубавите храна и напитки
Публикувано на коментар. Запазване в отметки на връзката.